Jotkut tietokonepeleistä ovat hyvin monimutkaisia, tarjoten pelaajille monia tunteja kestävän seikkailun aivan uudessa maailmassa. Näiden pelien avulla pelaaja voi paeta helposti oikeaa maailmaa tuntien ajaksi, tuhoten fantasiamaailman hirviöitä. Tietenkin nämä pelit ovat todella viihdyttäviä vaihtoehtoja, mutta se ei tarkoita sitä, että yksinkertaisemmat pelit eivät voisi nostaa pelaajan hikeä pintaan.

Loistava esimerkki tästä on Miinaharava. Tämä peli on viihdyttänyt eri ikäisiä pelaajia jo pitkään, ja sen jännittävyys jatkuu vielä nykypäivänäkin. Jos et ole ikinä kuullut tästä klassisesta tietokonepelistä, tai et ole pelannut sitä hetkeen, on hyvä kerrata tarvittavat säännöt. Me tulemme kertomaan miten Miinaharavaa pelataan, ja vastaamaan kaikkiin muihin mahdollisiin kysymyksiin tästä hauskasta pelistä.

Miinaharava on jännittänyt pelaajia jo monien kymmenien vuosien ajan

Miinaharava on hyvin viihdyttävä älypeli, joka on itse asiassa todella yksinkertainen vaihtoehto. Sen on kehittänyt alkujaan henkilö nimeltä Robert Donner. Peli on kehitetty vuonna 1989, ja vaikka se on hyvin yksinkertainen, kuten mainitsimme, se onnistuu viihdyttämään pelaajia vieläkin.

Vaikka peli julkaistiin vuonna 1989, sen historia juontaa juurensa vielä pidemmälle. Nimittäin pelin ensimmäiset versiot on luotu jo joskus 60- ja 70-luvulla. Pelin ensimmäisenä versiona pidetään Cube eli kuutio peliä, jonka kehitti Jerimac Ratliff. Miinaharava muistuttaa selkeästi tätä peliä, mutta peleissä on tietenkin silti joitakin eroja, jotka erottelevat pelit toisistaan.

Windows teki pelistä kuuluisan jo vuosia sitten

Miinaharava pelin kuuluisuuteen vaikuttaa hyvin paljon se, että vain vuosi pelin kehittämisen jälkeen, vuonna 1990, peli lisättiin kaikkiin Microsoft Windows tietokoneisiin. Tämän takia peli on ollut helposti pelattavissa kaikkien tietokoneen omistajien keskuudessa jo useita vuosikymmeniä. Peli oli automaattinen osa kaikkia Windows tietokoneita vuoteen 2012 asti. Tällöin julkaistiin Windows 8, johon peli ei enää kuulunut automaattisena osana. Siitä lähtien peli on pitänyt erikseen ladata tietokoneelle sovelluksen muodossa.

Mikä on pelaajan tehtävä miinaharavassa?

Miinaharava on pelinä todella yksinkertainen, mutta se saa silti pelaajan sydämen sykkeen kohoamaan. Pelaajan pitää yksinkertaisesti selvittää kenttä ilman räjähtämistä. Räjähtäminen tapahtuu heidän osuessaan miinaan.

Toisin sanoen pelaajan pitää paikantaa kaikki pelikentän miinat ilman,  että he osuvat niihin. Tämä tapahtuu klikkaimella ruutuja pyrkien osumaan pelkästään tyhjiin ruutuihin. Jos pelaaja onnistuu klikkaamaan kaikki tyhjät ruudut auki ilman, että hän osuu yhteenkään pommiin, peli voitetaan.

Miten miinaharavaa oikein pelataan?

Periaatteessa tiedät jo nyt, miten Miinaharavaa pelataan. Sinun tulee yksinkertaisesti klikata edessäsi olevaa ruudukkoa, ja toivoa, ettet osu pommiin eli miinaan. Koska kyseessä on älypeli, sinun ei kuitenkaan tarvitse turvautua vain onneen, kun pelaat Miinaharavaa. Peli nimittäin vihjaa sinulle, missä mikäkin miina voisi olla.

Tämä tapahtuu numeroilla. Nimittäin sen lisäksi, että pelissä on kokonaan tyhjiä ja miina ruutuja, on myös numerollisia ruutuja. Tämä numero viittaa siihen, kuinka monta miinaa on ruutua ympäröivässä kahdeksassa ruudussa. Esimerkiksi jos ruudun numero on yksi, yhdessä kahdeksasta ruudussa tulee olemaan pommi. Pommi voi olla ruudun vinottaisessa ruudussa.

Vaikka peli on älypeli, siihen vaikuttaa tietenkin hieman pelaajan onni. Sinun ei tarvitse kuitenkaan luovuttaa ennen pelin aloittamista. Nimittäin mikään ensimmäisistä ruuduista, minkä avaat ei tule ikinä olemaan miinakenttä. Silti saatat joskus olla epäonnekas ja vahingossa klikata miinan auki jo toisella klikkauksella.

Missä Miinaharavaa voidaan oikein pelata?

Kuten sanoimme, Microsoft Windows teki Miinaharava pelistä ensimmäisenä kuuluisan. Peli on pelattavissa vieläkin Microsoft Windows tietokoneilla, ja halutessasi voit ladata peliin tarvittavan sovelluksen suoraan tietokoneellesi. Siten pääset pelaamaan hyvin helposti ja nopeasti.

Se ei kuitenkaan ole enää ainoa mahdollisuus pelin pelaamiseen. Nimittäin peli löytyy internetistä hyvin monilta eri sivustoilta. Koska peli on oikea klassikko, siihen on todella monia erilaisia mahdollisuuksia. Sen lisäksi, että voit pelata peliä tietokoneella helposti, voit pitää myös hauskaa pelaamalla miinaharavaa puhelinta käyttämällä. Näin voit pelata jännittävää klassikko peliä ihan milloin vain, riippumatta siitä, missä oikein olet.

Valitse pelin vaikeustaso

Peli viihdyttävää hyvin monen tasoisia pelaajia. Tietenkin kyseessä on hyvin jännittävä vaihtoehto, minkä takia se kiinnostaa jopa joitakin kokeneempia pelaajia. Lisäksi pelissä on monia eri tasoja, joiden väliltä pelaaja voi valita. Eri tasot vaikeuttavat pelin vaikeuteen, mutta jo helpoin taso vaatii pelaajalta taitoa ja älykkyyttä.

Pelin vaikeustaso vaikuttaa pelin ruutujen määrään sekä siihen, kuinka monta miinaa pelikentällä on. Kaikista helpoimman tason Miinaharava kenttä koostuu 9X9 ruudukosta. Toisin sanoen kentällä on 81 ruutua, ja näistä 10 sisältää miinan. Keskitaso on 16X16 ruudukko, ja se sisältää 40 miinaa. Toisin sanoen 256 ruudusta 40 on miinallisia. Kaikista viimeisin taso on jättimäinen, sillä kenttä on 16X30 ja sisältää 99 miinaa. Siten 480 ruudusta 99 sisältää miinan.

Peli, joka jännittää kaiken ikäisiä

Eri vaikeustasot muuttavat peliä pelkästään sen koon mukaan. Toisin sanoen kaikilla tasoilla toimitaan muuten täysin samalla tavalla. Pelaaja pyrkii paikantamaan kaikki miinat ilman, että he räjähtävät.

Koska peli on sinänsä varsin yksinkertainen se ilahduttaa myös nuorempia pelaajia. Vaikka pelissä pyritään olemaan räjähtämättä, peli ei ole liian jännittävä peli nuorille pelaajille, mikä on tietenkin iloinen uutinen monille vanhemmille. Koska peli ei kuitenkaan perustu pelkästään pelaajan onneen, vaan siihen voidaan vaikuttaa selkeästi myös älykkyydellä, se kiinnostaa monia kokeneita pelaajia. Se on hyvin yllättävä peli, joka saa sydämen tykyttämään, vaikka koko peli on itsessään todella yksinkertainen pää tavoitteesta koko pelin suunnitteluun asti.

Miinaharava saa pelaajan sydämen tykyttämään

Miinaharava on ehdottomasti yksi niistä peleistä, jonka vaikutuksen voit tuntea kehossasi. Vaikka peli on todella yksinkertainen, se vaatii niin paljon keskittymistä, että voit huomata siirtyväsi automaattisesti lähelle ruutua, jota käytät pelaamiseen.

Mitä pidemmälle pääset pelissä, sitä turhauttavammalta miinaan osuminen tuntuu. Jos et ole ikinä kokeillut Miinaharavaa, tai et ole pelannut tätä jännittävää peliä hetkeen sen kokeileminen on todellakin suositeltavaa. Saatat tulla yllättymään siitä, kuinka paljon peli voi vieläkin haastaa sinua vieläkin.