Pasianssi Vapaakenttä

Pasianssi Vapaakenttä
taustakuva
Pasianssi Vapaakenttä eroaa peruspasianssista siinä, että lähes jokainen Vapaakentän peleistä on ratkaistavissa. Vapaakenttä on kuitenkin hyvin haastava pasianssin variaatio, ja siinä riittää haastetta myös perusteiden oppimisen jälkeenkin. Tässä jännittävässä pelissä tavoitteena on saada siirrettyä pelikortit pelikentän oikean yläkulman peruspakkoihin maittain. Pelissä kaikki kortit ovat alusta lähtien oikein päin. Monet pasianssin ystävät pitävät sen tuomasta haasteesta. Kyseessä onkin peli, jonka parissa haastavista korttipeleistä nauttivat viihtyvät pitkään. Pelattavaa ja opittavaa nimittäin riittää.

Miten Vapaakenttä aloitetaan?

Vapaakenttä-korttipeli eroaa oleellisesti perinteisestä pasianssipelistä. Pelin alussa asetetaan korttipakan kortit kuvapuoli ylöspäin kahdeksaan korttipinoon. Samalla jätetään vasemmalle puolelle neljä tyhjää paikkaa vapaaksi, jotka ovat pelin nimenmukaisesti vapaakenttiä.

Vapaakentän idea on yksinkertainen. Tarkoituksena on ryhmitellä kaikki pelikortit maakohtaisesti pelin oikeaan alareunaan, pienimmästä suurempaan, eli ässästä kuninkaaseen hyödyntämällä vapaakenttiä. Ensin sinun täytyy vain sekoittaa kortit. Sekoittamisen jälkeen kortit jaetaan kahdeksaan eri pinoon kuvapuoli ylöspäin. Aloituksessa korttipinoista neljään laitetaan seitsemän korttia ja loppuihin nippuihin kuusi korttia. Seitsemän kortin pinot ovat oikealla ja kuuden vasemmalla.

Vapaakentän erikoisuus ja samalla houkutin on se, että melkein jokainen Vapaakentän peli on lopulta ratkaistavissa. Tavallisessa pasianssissa sen sijaan tulee usein tilanteita, että yksinkertaisesti ei ole enää mahdollista tehdä siirtoja ja peli loppuu häviöösi.

Ilmainen Vapaakenttä-pasianssi

Vapaakentän hyvä puoli on se, että voit pelata sitä täysin ilmaiseksi tietokoneesi internetselaimella, älypuhelimellasi tai tabletilla. Lataaminen onnistuu nopeasti mobiililaitteesi selainkaupan kautta tai vain yksinkertaisesti menemällä nettisivuille, josta peli löytyy.

Vapaakenttä on ihastuttanut haastavia nettipelejä rakastavia pelaajia. Toisinaan pelin ratkaiseminen vaatii erityisen paljon ajattelutyöhön perustuvia ongelmanratkaisutaitoja. Tämä peli parantaa keskittymiskykyä ja tyynnyttää mieltä. Pelin haastavuus innostaa palaamaan sen pariin kerta toisensa jälkeen. Vapaakentän menestyksekäs pelaaminen on hyvää treeniä ja aivojumppaa myös muihin älyä vaativiin peleihin ja tehtäviin.