Korttipelien pelaaminen on hyvin yleinen tapa pitää hauskaa ja tehdä mistä vain illasta viihdyttävä. Tietenkin hyvin monien pelien pelaamiseen tarvitaan vähintään yksi pelikaveri, mikä rajoittaa silloin tällöin hauskan pitämistä. Onneksi on olemassa vaihtoehtoja kuten Pasianssi pelit, jotka on luotu juuri yksin pelaamista varten.

Spider pasianssi on yksi mielenkiintoisista yksin pelattavista korttipeleistä. Jotta voit pelata sitä tehdäksesi mistä vain tylsästä hetkestä hauskan ja viihdyttävän, sinun tulee tietenkin tietää, miten peliä pelaamaan. Sen takia me tulemme kertomaan tästä sinulle. Sen lisäksi tulemme tietenkin vastaamaan moniin muihin tärkeisiin kysymyksiin. Avullamme pääset pelaamaan peliä helposti ja nopeasti, tehden mistä vain tylsästä hetkestä hauskan.

Pasianssi pelien kategoria on hyvin kattava

Ennen kuin perehdymme erityisesti Spider pasianssi peliin, me haluamme esitellä pasianssi pelit kattavasti. On nimittäin hyvin mahdollista, että ajattelet vain yhtä peliä, kun mainitsemme sanan pasianssi. On todella todennäköistä, että mietit silloin Solitaire eli Klondike pasianssia, koska se on helposti kaikista kuuluisin pasianssi peli. Sen kuuluisuuteen vaikutti erityisesti se, että Microsoft lisäsi pelin pelattavaksi tietokoneille kymmeniä vuosia sitten.

Se ei kuitenkaan ole todellakaan ainoa vaihtoehto. Todellakin pasianssi pelit ovat itse asiassa oikea pelien kategoria, eli nimitys ei tarkoita vain yhtä peliä. Pasianssilla tarkoitetaan yksinkertaisesti kaikkia yksin pelattavia kortti pelejä. Toisin sanoen Vapaa Kenttä on pasianssipeli aivan kuten Klondike sekä tietenkin Spider pasianssi, johon tulemme perehtymään tässä artikkelissa.

Tavoite pasianssi peleissä on aina samankaltainen

Koska pasianssi pelejä pelataan aina yksin ja käyttämällä perinteisiä pelikortteja, monia ei varmastikaan yllätä se, että pelit muistuttavat toisiaan. Pelaaja pelaa aina niin sanotusti peliä vastaan, pyrkien tavoittamaan päämäärän mahdollisimman nopeasti. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ei ole olemassa kovin monia erilaisia asioita, mistä voitaisiin tehdä pelin päämäärä, kun ei käytetä tietokonetta apuna.

Tästä syystä kaikilla pasianssi peleillä on samankaltainen päämäärä. Pelaajan tulee aina joko purkaa tai koota tietty muodostelma. Jokaiseen pasianssi peliin liittyy tiettyjä sääntöjä, joita pelaajan tulee noudattaa. Nämä säännöt vaikuttavat siihen, miten muodostelmia voidaan purkaa tai koota. Tämä on tärkeä asia, sillä juuri nämä säännöt tekevät peleistä haastavia. Ilman niitä, pelaaja pystyisi purkamaan tai kokoamaan muodostelmia ilman asiaa sen enempää miettimättä. Jos pasianssi pelit olisivat ihan näin yksinkertaisia, ne eivät olisi voineet kiinnostaa pelaajia vuosi toisen jälkeen niin kuin ne ovat tehneet.

Pasianssia on pelattu vuosisatojen ajan

Todellakin, erilaiset pasianssi pelit ovat ilahduttaneet pelaajia jo vuosisatojen ajan. Ensimmäisten pasianssi pelien alkuperästä ei itse asiassa olla aivan täysin varmoja. Monet uskovat pelien olevan joko germaanista tai skandinaavista alkuperää, mutta asiasta ei olla täysin varmoja.

Peli on kehitetty oletettavasti joskus 1700-luvulla. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät pasianssista löytyvät vuonna 1788 julkaisusta saksalaisesta pelikirjasta nimeltään Das neue Königliche L’Hombre-Spiel. Oletettavasti peli on kuitenkin kehitetty tätä ennen, sillä usein peleillä kestää hieman aikaa tulla niin kuuluisaksi, että niistä mainittaisiin kirjallisissa julkaisuissa.

Spider pasianssi ei ole ihan yhtä vanha kuin muut pasianssi pelit, mutta silläkin on jo varsin varteen otettava historia. Peli on kehitetty vuonna 1949, minkä jälkeen se on ilahduttanut monia pelaajia ympäri maailmaa. Pelin nimi tarkoittaa suomenkielellä hämähäkkiä. Pelin nimi johtuu siitä, että peli muistuttaa hämähäkin kahdeksaa jalkaa tietyllä tavalla.

Spider Pasianssi on yksi haastavimmista pasianssi peleistä

Kuten sanoimme, pasianssi pelejä pelatessa, pelaajan tulee aina joko purkaa tai koota tietty muodostelma. Spider pasianssin tapauksessa pelaajan tulee purkaa pelikentälle asetettu muodostelma. Pelaajan pitää päästä eroon kaikista pinoista sekä jäljellä olevista korteista, joita käytetään muodostelman purkamiseen. Tämä muodostaa kahdeksan pinoa, mikä on inspiroinut pelin nimen hämähäkin jalkojen määrän mukaan.

Monet kääntyvät Spider pasianssin pariin silloin, kun he haluavat pelata haastavampaa vaihtoehtoa kuin Klondike, mutta Vapaa Kenttä tuntuu liian vaikealta. Se onkin mahtava välimuoto, joka viihdyttää hyvin monia eri tasoisia pelaajia.

Miten Spider Pasianssia pelataan?

Kuten juuri mainitsimme, päätehtäväsi Spider Pasianssia pelatessa on purkaa edessäsi oleva muodostelma. Kyseinen muodostelma koostuu kymmenestä pinosta, joissa on kuusi tai viisi korttia. Kaiken kaikkiaan alku muodostelmaan kuuluu 54 korttia, eli neljässä pinossa on kuusi korttia ja kuudessa pinossa viisi korttia. Kun aloitat pelaamisen, sinun tulee tietenkin sekoittaa pelaamisen käytettävät kortit, ja jakaa ne pinoihin. Pinojen päällimmäinen kortti asetetaan kuvapuoli ylöspäin, jotta pelaaja voi nähdä, mitä kortteja hänellä on edessään.

Voit kerätä kortteja pois aina kun olet onnistunut keräämään yhden kokoonpanon. Yksi kokoonpano tarkoittaa kortteja pienimmästä suurimpaan, pienimmän kortin olevan ässä. Korttien kerääminen kokoonpanoihin onnistuu keräämällä ne numerojärjestyksessä pinosta toiseen. Voit siirrellä kortteja niin paljon kuin haluat, mutta voit asettaa kortteja aina vain niitä suuremman kortin päälle.

Aina kun siirrät kortin pois pinosta, sinun pitää kääntää seuraava kortti pinossa näkyville. Jos et voi tehdä enää siirtoja, jaat itsellesi uuden rivin kortteja. Uusi rivi asetetaan aivan jokaisen pinon päällimmäisen kortin päälle, riippumatta siitä, mitä minkä arvoinen kortti on. Uusi rivi voidaan jakaa vain silloin, jos kentällä ei ole tyhjiä paikkoja. Voit jakaa kerättyjä muodostelmia täyttämään tyhjät paikat jos tarpeen. Jos onnistut purkamaan kaikki pelin kortit, olet luonut kahdeksan pinoa.

Vaikuta itse Spider Pasianssin vaikeustasoon

Kuten sanoimme, Spider Pasianssi on niin sanottu keskitasoinen pasianssi peli. Se ei ole yhtä haastava kuin Vapaa Kenttä, mutta se on vaikeampi vaihtoehto kuin perinteinen Klondike. Asia mikä tekee tästä vaihtoehdosta kuitenkin erityisen suositun on se, että pelaaja voi itse vaikuttaa pelin vaikeustasoon.

Tietenkin tietokoneella pelatessa voit yksinkertaisesti valita sen vaikeustason, jolla haluat pelata. Peli mahdollistaa kolme eri vaikeustasoa; helpon, keskitasoisen, ja tietenkin vaikean. Vaikeustasoon vaikuttaa se, kuinka rajatut säännöt peliin liittyy.

Helpoimmalla tasolla korttien värillä tai maalla ei ole väliä. Toisin sanoen, niin kauan, kunhan kortit ovat asetettu numerojärjestykseen, voit siirrellä kortteja haluamallasi tavalla. Keskitasolla pelaat kahdella eri värillä. Tämä nostaa pelin haastavuutta jo selkeästi. Jos pelaat itse korteilla, tämä tapahtuu usein miettimällä korttien värejä, jakaen ne punaisiin ja mustiin. Vaikeimmalla tasolla taas jokaisen kortin maalla on väliä. Kahdella vaikeimmalla tasolla voit koota kortteja toistensa päälle numerojärjestyksessä, mutta yhdistelmät eivät ole toimivia, jos ne eivät ole maan mukaan. Tällä tasolla pelatessa voit todella huomata olevasi oikean haasteen edessä, kun yrität läpäistä pelin.

Spider Pasianssin pelaamiseen tarvitaan paljon tilaa

Kuten mainitsimme, pasianssi pelit ovat korttipelejä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että myös Spider Pasianssi pelin pelaamiseen tarvitaan perinteinen korttipakka. Se eroaa kuitenkin monista muista pasianssi peleistä sillä yksinkertaisella tavalla, että Spider pasianssiin käytetään kahta perinteistä 52 kortin pakkaa. Pelissä ei pelata jokereilla, ja korttien arvojärjestys on niin sanotusti perinteinen. Toisin sanoen kaikista suurin kortti on Kuningas ja pienin on Ässä.

Koska peliä pelataan kahdella pakalla kortteja, sen pelaamiseen tarvitaan varsin paljon tilaa. Varsinkin jos pelaat perinteisillä korteilla, etkä pasianssiin erityisesti tehdyillä pelikorteilla, voit huomata, että tarvitset paljon tilaa pöydällä pelin pelaamiseen. Kuitenkin mukava asia Spider pasianssia pelatessa on se, että vaikka tarvitset kaksi korttipakkaa, niiden ei tarvitse välttämättä olla samanlaiset. Toisin sanoen kortit voivat näyttää erilaisilta keskenään. Se ei vaikuta itse peliin ollenkaan.

Pelaa Spider Pasianssia netissä

Koska Spider pasianssi vaatii paljon tilaa, varsin monet pelaavat sitä mieluusti tietokoneella. Mainitsimme alussa, että Klondike eli Solitaire pasianssi nousi jättimäiseen kuuluisuuteen sen takia, että Microsoft lisäsi sen pelattavaksi tietokoneelle. Se ei silti ole ainoa vaihtoehto, jota voidaan pelata nykyään myös tietokoneella. Nimittäin pelaajat voivat päästä pitämään hauskaa pelaamalla myös Spider Pasianssia tietokoneella.

Koska pasianssi pelit ovat suosittuja pelejä hauskanpitoa varten, hyvin monet sivustot tarjoavat ne nykyään. Voit löytää useita sivustoja, joilla pääset pelaamaan monia vaihtoehtoja täysin ilmaiseksi, ja vaihtoehtoihin kuuluu todella usein juuri Spider Pasianssi.

Jos pelaat tietokoneella, sinun ei tarvitse välittää pelin valmistelusta ollenkaan. Aloittaessasi pelin, voit yksinkertaisesti päättää, millä tasolla haluat oikein pelata, ja peli jakaa kortit puolestasi. Pelit käyttävät satunnaislukugeneraattoria. Tällä varmistetaan, että pelaajalla on mahdollisuus voittaa, ja kortit jaetaan samalla tavalla kuin normaalisti kortit sekotettaisiin.

Pidä hauskaa myös liikkeellä

Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus pelata viihdyttävää Spider Pasianssi peliä tietokoneella, voit myös pelata sitä halutessasi liikkeellä. Tämä tietenkin onnistuu mobiiliversioilla.Jos haluat pelata Spider Pasianssia puhelimella tai tablet laitteella, sinulla on kaksi eri vaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on optimoidun nettisivun käyttäminen. Koska hyvin useat pelaajat suosivat nykyään puhelimella pelaamista, hyvin monet pelisivustot ovat optimoitu toimimaan aivan kaikilla laitteilla. Tämä ei tarkoita pelkästään sitä, että sivusto toimii kaikilla laitteilla. Nimittäin sen lisäksi sivuston koko reagoi näytön kokoon. Tällä varmistetaan, että pelaajan kokemus sivustolla on aivan yhtä miellyttävä kuin tietokonetta käytettäessä.

Jos olet erityisen innokas pasianssin pelaajaa, toinen vaihtoehto saattaa kiinnostaa sinua. Nimittäin koska pasianssi pelit ovat hyvin suosittuja, monista niistä on luotu erityisiä sovelluksia. Lataamalla Spider pasianssi sovelluksen, pelaaja pääsee pelaamaan ja pitämään hauskaa vain muutaman klikkauksen avulla.

Spider pelin muunnelmat kiinnostavat monia

Koska Spider pasianssi on viihdyttänyt pelaajia jo niin uskomattoman kauan, ei ehkä yllätä, että pelistä on luotu monia erilaisia muunnelmia vuosien aikana. Tämän ansiosta pelaajat voivat aina varmistaa hauskanpidon, vaikka he olisivat pelanneet Spider pasianssin läpi uskomattoman monta kertaa.

Rento Spider eli Relaxed Spider on helpompi versio perinteisestä Spider Pasianssi pelistä. Tämä peli on muuten täysin samanlainen, ainoana erona ollen yksi hyvin tärkeä sääntö. Nimittäin toisin kuin perinteisessä vaihtoehdossa, Rennossa Spider pasianssissa kaikkien paikkojen ei tarvitse sisältää korttia, jotta uusi rivi voidaan jakaa. Tämä tekee pelistä välittömästi helpomman.

Spiderette on hyvin kuuluisa Spider peli. Se muistuttaa Klondike pasianssia ulkomuodoltaan, sillä pelin alkuasetelma koostuu seitsemästä pinosta. Lisäksi Klondike pelin tyylillä, Spiderette pasianssissa pinoissa on nouseva korttien määrä. Säännöt ja käytettävien pakkojen määrä on silti sama kuin Spider pasianssissa. Toinen suosittu variaatio on Spiderwort. Tämä on muuten täysin samanlainen kuin Spider Pasianssi, mutta pelissä pelataan kolmella pakalla kahden sijasta.

Pelaajan taitoa mitataan pelin läpäisyyn käytetyllä ajalla

Kaikkia pasianssi pelejä pelataan niin sanotusti korttipakkaa vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan taidokkuutta mitataan sillä, kuinka nopeasti he onnistuvat ratkaisemaan kunkin pelin. Jos pelaat peliä tietokoneella, voitkin yleensä huomata ajastimen, joka laskee koko ajan aikaa. Jos kisaat peliä jotain toista pelaajaa vastaan, voittaja on se, joka onnistuu keräämään kortit nopeammin pois alku asetelmasta.

Spider voidaan ratkaista varsin usein

Jos olet pelannut ikinä Vapaa Kenttä pasianssia, tiedät varmasti, että yksi turhauttavimmista asioista pelissä on tieto siitä, että se on melkein aina mahdollista ratkaista. Peli ei läheskään aina tunnu tältä, ja olet varmasti kokenut tämän epätoivoisen tilanteen, kun yrität päästä eteenpäin pelissä.

Spider Pasianssi voidaan ratkaista usein, mutta ei aina. Tietenkin on yleinen tilanne, että pelaaja itse ajaa itsensä niin sanottuun pattitilanteeseen. Tämä tapahtuu esimerkiksi helposti silloin, jos heillä ei ole tarpeeksi kortteja enää pöydällä kaikkien paikkojen täyttämiseen, mutta kortteja on vielä jakamatta. Tässä tilanteessa pelaaja ei pääse enää eteenpäin, ja peli on täten menetetty.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Spider Pasianssi voidaan ratkaista hyvin usein. Saatat joutua vetämään pari syvää hengitystä, mutta älä anna epätoivon viedä sinua mukanaan. Jos huomaat olevasi kiperässä paikassa, unohda ajan kuluminen, ja mieti seuraavaa siirtoa rauhassa.

Vinkkejä pelin ratkaisemiseen

Spider Pasianssin ratkaisemiseen kuuluu tietenkin joitakin vihjeitä, jotka voivat auttaa sinua ratkaisemaan pelin. Kuten sanoimme, jos joudut tilanteeseen, jossa et ole varma, mitä sinun kannattaa tehdä, on hyvä idea unohtaa aika, vetää pari syvää hengitystä, ja miettiä seuraavaa siirtoa.

On kuitenkin joitakin muita vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua välttämään kokonaan tämänkaltaiset tilanteet. Heti kun aloitat pelin, on hyvä tutustua aivan kaikkiin pelikentällä oleviin kortteihin ennen, kuin teet yhtään siirtoa. Näin voit hieman miettiä, mitä sinun kannattaisi tehdä.

Lisäksi on aina hyvä idea päästä eroon pinoista mahdollisimman nopeasti. Tällä tavalla luot tyhjää tilaa, mihin voit kerätä mitä vain kortteja tarvittaessa. Tämä voi pelastaa sinut hyvin kiperiltä tilanteilta. Muista vain, että et voi jakaa uutta riviä, jos yksikään paikka on tyhjänä. Varmista siis että jokaisella paikalla on vähintään yksi kortti, jotta pääset eteenpäin.

Mitä tehdä pulma tilanteessa?

Vaikka Spider Pasianssi voidaan ratkaista usein, on tilanteita, jolloin joudut pulmaan. Kuten sanoimme, näissä tilanteissa et voi tehdä muuta kuin vetää henkeä ja tehdä harkittuja siirtoja. Lisäksi on hyvä muistaa, että silloin tällöin uuden rivin jakaminen voi pelastaa sinut tilanteesta kuin tilanteesta. On kuitenkin hyvä aina olla mahdollisimman varma, että et oikeasti voi tehdä muita siirtoja. Muuten saatat joutua tilanteeseen, milloin korttisi ovat jääneet niin sanotusti selliin.

Spider Pasianssi viihdyttää jopa kokeneempia pelaajia

Spider Pasianssi on peli, joka ilahduttaa hyvin monia. Tämä ei ole ihme, sillä se on jo valmiiksi mukavan keskitason peli. Lisäksi pelin vaikeuteen voidaan vaikuttaa helposti valitsemalla joko helppo, keskitasoinen tai vaikea vaikeustaso. Tämä peli ja sen monet variaatiot tulevat varmasti viihdyttämään jopa kokeneita pelaajia myös tulevaisuudessa.